geplande evenementen

Woensdag 24 juli 2024 van 15.30-19.00 uur

woensdag 14 augustus 2024 van 15.30-19.00 uur

BOEK + BOOT - UNIEKE EXPEDITIE WADDENWALVIS VOOR EILANDERS EN EILANDGASTEN (10 JAAR EN OUDER)- ONDERZOEK MEE!

WaddenWalvis-Bruinvissen-2024-01
IMG_1616

Unieke Bruinvis expeditie | start en eindpunt Schiermonnikoog | masterclass walvisachtigen Noordzee en Waddenzee | luisteren naar Bruinvissen d.m.v. een onderwater microfoon verbonden aan aanwezige koptelefoons | Bruinvissen spotten o.l.v. ervaren gidsen | zelf verrekijker meenemen | aantal leenverrekijkers aanwezig | kleine groep van 25 deelnemers | geschikt vanaf 10 jaar

EXPEDITIE WADDENWALVIS | Wist je dat er in de Waddenzee ook walvissen zwemmen? Bruinvissen om precies te zijn. Het zijn vaste bewoners van de Noordzee die ook de Waddenzee bezoeken. Aan boord van het schip kom je eerst van alles te weten over walvissen in de Noordzee en Waddenzee. Daarna varen we uit om na een tijdje voor anker te gaan om in alle rust en stilte de aanwezigheid van Bruinvissen te ontdekken. Dit doen we door te kijken en door te luisteren. Via een hydrophone die onder het schip hangt worden de geluiden van Bruinvissen en ook van andere zeedieren opgevangen. Deelnemers kunnen deze geluiden via hoofdtelefoons horen.

ONDERZOEK DOOR BURGERWETENSCHAP | Omdat we nog te weinig weten over Bruinvissen en over hoe zij de Waddenzee gebruiken zijn alle oren en ogen in het gebied dan ook meer dan welkom. De gegevens die we verzamelen tijdens deze expedities worden daarom gedeeld met de Waddenvereniging en andere organisaties die net als wij een beter beeld willen krijgen van Bruinvissen in de Waddenzee. Zo draag je op een mooie manier je steentje bij aan een onderzoek zoals je dat bij een echte expeditie mag verwachten.

Deze expeditie is geschikt voor jong en oud en biedt een unieke kans om de Waddenzee op een bijzondere manier te ervaren. 

Kaarten te koop bij Boekhandel KOLSTEIN aan de Middenstreek. Vol = vol, maximaal 25 deelnemers. Kosten: kinderen 10 t/m 12 jaar €35,- p.p. + volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar €49,50 p.p.

VANhetWAD organiseert actieve en leerzame Wadexpedities en Wadlooptochten voor jong en oud in kleine groepen. Nieuw zijn dit jaar de expedities naar de Waddenwalvis, waarbij je kunt luisteren en kijken naar de bruinvissen in de Waddenzee. Ook bieden ze Wadtochten aan voor kinderen met de Wadmeester en brengt de Wadmeester bezoekjes aan scholen in het gehele land. Kijk voor meer info op vanhetwad.nl.