GEPLANDE EVENEMENTEN

woe 18 oktober 2023 van 14.00-15.30 uur

Buiten het Boekje - Fietstocht bij boek Oorlog op het eiland

Sterre Pagie bracht afgelopen mei samen met boekhandel Kolstein het boek ‘Oorlog op het eiland’ uit, met verhalen over de oorlogsjaren op Schiermonnikoog. Boekhandel Kolstein organiseert onder de noemer Buiten het Boekje op woensdag 18 oktober om 14.00 uur een fietstocht met Sterre Pagie, langs een aantal locaties uit het boek.

Het 80 pagina’s tellende beeldverhaal heeft als ondertitel ‘verhalende route over Schiermonnikoog 1940-1945’. Pagie Schreef en illustreerde het boek na interviews met een aantal eilanders die de oorlog nog bewust hebben meegemaakt en gesprekken met kenners. Zo ontstond een reeks korte vertellingen die samen het verhaal van de eilandbewoners tijdens de Tweede Wereldoorlog vertellen.

Zin om mee te gaan? Tickets à €5,- zijn te koop bij boekhandel Kolstein aan de Middenstreek. Het boek is uiteraard ook bij de boekhandel te koop.

WOE 25 oktober 2023 vanaf 16.00 uur

Buiten het Boekje - Boekpresentatie Strandpalen van Nederland

 

 

Bij boekhandel Kolstein wordt op woensdagmiddag 25 oktober het boek Strandpalen van Nederland gepresenteerd. Schrijver/fotograaf Martijn de Groot geeft een inleiding bij de boeklancering en signeert.

 

 

Woensdag 25 oktober, vrije inloop, vanaf 16.00 uur bij boekhandel Kolstein aan de Middenstreek.

DO 26 OKTOBER 2023 om 15.30 UUR

BUITEN HET BOEKJE Lezing dichter Inge Zwerver

 

 

 

Boekhandel Kolstein organiseert – onder de noemer Buiten het Boekje – op donderdag 26 oktober een lezing met waddendichter Inge Zwerver uit Groningen. Ze komt naar de Teensmazaal van hotel Van der Werff om te vertellen over haar werk en zal gedichten voordragen. Inge Zwerver wordt begeleid door Brent Wouda op gitaar.

 

Tickets voor de lezing van Inge Zwerver kosten €5,- p.p. en zijn te koop bij boekhandel Kolstein aan de Middenstreek.